4 ingrediënten koekjes

Voor het bakken van deze koekjes heb je slechts vier ingrediënten nodig. Het is ook echt een "basis" koekje met een beetje suiker. Dit koekjes recept is makkelijk om mee te beginnen als je weinig bakervaring hebt. Weinig werk, snel klaar en verse koekjes bij de koffie of thee!
Ik had teveel eidooiers over. Weggooien is geen optie voor mij. Verwerken in een koekje waar je alleen de eidooier nodig hebt vond ik een beter plan. Na wat speurwerk in mijn collectie bak- en kookboeken en op het internet heb ik er deze koekjes van gebakken.
Ingrediënten om ongeveer 10 à 15 koekjes te bakken
Ik gebruikte de volgende biologische ingrediënten:
- 2 eidooiers
- 90 gram speltbloem
- 20 gram kokosbloesemsuiker
- 30 gram roomboter
Wat heb je verder nodig?
- Een oven met een bakplaat of bakrooster.
- Bakpapier.
- Een garde of een vork.
- Een kom om in te mengen.
- Een pan om de boter in te smelten.
- Eventueel een deegroller.
- Eventueel een koekjesuitsteker.
Hoe maak je deze koekjes?
Leg eerst een bakpapier op je bakplaat of bakrooster klaar. De oven verwarm je voor op 160 °C. Ik bak deze koekjes met boven- en onderwarmte.
Klop de twee eidooiers los in een kommetje of beker. Smelt de roomboter in een pan. Voeg hier de suiker aan toe. Meng in een kom de speltbloem met de losgeklopte eidooiers. Voeg hier de gesmolten roomboter en suiker aan toe. Meng met een garde alles goed door elkaar. Ik heb het daarna met mijn handen tot een samenhangend deeg gekneed.
Dit rol je met een deegroller uit tot een dikte van maximaal vijf millimeter. Met een vormpje kun je dan je koekjes uitsteken. Een andere mogelijkheid is om van het deeg balletjes te draaien. Die je daarna iets plat drukt en dan heb je ook een koekje. De hoeveelheid koekjes die je er van bakt is afhankelijk van de grootte van de koekjes.
Leg je ongebakken koekjes op het bakpapier. Plaats je bakplaat of bakrooster in het midden van de oven. Bak de koekjes in ongeveer 10 minuten gaar.

Slimme en handige baktips
- De speltbloem kun je ook vervangen door tarwebloem.
- In plaats van kokosbloesemsuiker kun je ook rietsuiker gebruiken. De kokosbloesemsuiker geeft wel een andere smaak aan het koekje dan de rietsuiker.
Waarom dit recept delen?
Wil je meer mensen blij maken met dit recept? Deel dit recept dan zodat er meer mensen vrolijk worden van zelf koekjes bakken!
Reactie plaatsen
Reacties