Home » Recepten

Marsepein

DSCN6983640x480.jpg

Marsepein is makkelijk zelf te maken. Een hakmolen of keukenmachine is daarbij een handig hulpmiddel. Een goede marsepein bevat meer amandelen dan suiker. 

 

 

Ingrediënten

  • 300 gram witte amandelen
  • 200 gram poedersuiker
  • 2 eetlepels citroensap en/of water

 

Bereiding

  1. Maal de amandelen en suiker fijn in de hakmolen of keukenmachine.
  2. Voeg dan 1 eetlepel water of citroensap toe. Kijk, voel en proef het mengsel en voeg dan nog een eetlepel vocht toe.
  3. Maal dit mengsel een aantal keren in je hakmolen of keukenmachine zodat de structuur steeds fijner wordt. Het mengsel verandert op gegeven moment van losse korrels naar een samengeklonterde bal marsepein.
  4. De roze marsepein zoals op de foto is gekleurd met wat huisgemaakte rode bietenpoeder.