WIE IS AMÉLIE?

AMÉLIE = GERALDINE!

Tsjaa, mijn echte naam is dus Geraldine van Doorn en niet Amélie. Ondertussen reageer ik ook op de naam "Amélie" omdat veel mensen mij zo aanspreken.

De eerste twee vragen die mensen mij in één vraag stellen, als ze ontdekken dat mijn naam Geraldine is en niet Amélie, is: "Hoe ben je aan de naam van je bedrijf gekomen en waarom gebruik je niet je eigen naam?"

Om met de laatste vraag te beginnen: ik had niet de behoefte om mijn eigen naam te gebruiken. Met een knipoog voeg ik daaraan toe: "mijn ego was niet groot genoeg om mijn eigen naam te willen gebruiken. Mijn alter ego echter wel en dat is Amélie."

Toen ik een naam voor mijn bedrijf moest hebben legde ik deze vraag neer bij mijn drie kinderen: "weten jullie een leuke Franse vrouwennaam voor mijn patisserie en het moet lekker "bekken" met "patisserie". Mijn oudste dochter riep al snel "Amélie, patisserie Amélie". Dat bekte inderdaad prima. Echter de koudwatervrees sloeg toe toen ik me bedacht dat ik geen patissier ben, ik ben autodidact. Het leek me niet gepast om dan het woord patisserie te gebruiken. Dus weg "patisserie" en wat deed ik wel op dat moment? Taarten bakken.

Eh voilá, "Amélie bakt taarten" was geboren!

WAT DOET AMÉLIE?

Nu heb ik het lekkerste beroep van de hele wereld, ik ben een thuisbakker! Ik ben bezig met wat ik echt leuk vind: eten en drinken! Mijn specialisatie is allergeen vriendelijk bakken en koken. Ofwel, mag je geen gluten, ben je bewust vegan, heb je een lactoseintolerantie of eet je liever eivrij, bij mij is er dan altijd wel een lekkere taart of bijvoorbeeld een high tea te bestellen. Bak je liever zelf maar je weet niet hoe je die taart nu lactosevrij moet krijgen? Volg dan eens een van  mijn bak workshops. Geen zin om zelf te bakken en te koken voor uw feestje? Ik doe het graag voor u!

Alle ingrediënten die ik gebruik zijn biologisch. Ik werk graag met eetbare bloemen en gebruik veel fruit uit de eigen biologische moestuin. Groenten en kruiden die ikzelf niet heb neem ik af bij Kiemkracht64 hier in Malden. Met dat wat het seizoen op dat moment biedt bereid ik dan uw catering, bak en decoreer ik taarten. Daarnaast bak ik zonder onnodige toevoegingenDé speciale toevoegingen zijn een dosis liefde, passie en plezier die overal ingestopt worden. 

Duurzaamheidspluim 2018 ontvangen!

Startersprijs "Mijn idee, een goed idee?!"

In 2012 won ik de startersprijs van het project "Mijn idee, een goed idee?!".