Afscheid nemen heeft vele gedaantes en gezichten.

Gepubliceerd op 3 februari 2023 om 14:24

Terugkijkend begon mijn afscheidsreis in oktober 2022. Na zeven jaar moes- /fruittuinieren bij een moestuinvereniging lukte het mij niet meer om mijn biologische fruittuin bij te houden. Te druk met mijn werk, net te ver van mijn huis. Het paste niet meer in de beschikbare tijd. De tuin moest ik “zwart” opleveren. Een aantal fruitstruiken en -bomen hebben een nieuw thuis gevonden. Alle overige fruitranken en -struiken heb ik met spijt en hartzeer verwijderd.

 

In november 2022 vertelde mijn oudste broer dat hij ongeneeslijk ziek is. Afscheid nemen van het aardse leven is van een hele andere orde. Mijn broer, nu 66 jaar, is vandaag gestorven. Wat gezegd moest worden is gezegd. Mijn laatste woorden met hem had ik reeds uitgewisseld. Het definitieve afscheid gaat binnenkort gebeuren.

 

Al langere tijd was het contact tussen mij en een van mijn kinderen verre van optimaal. Vorige week heb ik afscheid genomen van deze minder leuke periode vol met misverstanden en verkeerde aannames. Eindelijk de juiste woorden gevonden om die barrière te doorbreken.

Soms lucht afscheid nemen enorm op, kan er een enorme last van je schouders vallen. Wat een heerlijk afscheid!

 

De komende tijd ga ik nog veel meer afscheid nemen.

Van mijn werk, van mijn droomkeuken, van mijn huis, van mijn huidige omgeving. Ja, voorlopig ook afscheid van mijn bedrijf, van Amélie! En dus ook van jou en al mijn andere klanten!

 

Het was een lange reis en eindelijk ben ik thuis aangekomen.
Aangekomen bij mijn eindman, mijn wederhelft, mijn spiegel, mijn goeroe. De allerliefste man die ik ooit ben tegengekomen in mijn leven en met wie ik tot het einde van de horizon ga reizen. Ons eindhuis hebben we al gevonden en gekocht. Het allermooiste plekje met dito huis midden in een bos en omringd door diverse buren.

 

Het, voorlopige, afscheid van jou, mijn lieve klant, is per direct.
De komende maanden heb ik nodig om mijn verhuizing half april 2023 naar Enschede te regelen. Als je nog heel graag taarten van Amélie wilt (om bijvoorbeeld in te vriezen) dan grijp je deze laatste kans!
Van dinsdag 28 februari tot en met donderdag 2 maart bak ik voor het laatst om jou en de andere klanten niet met lege handen achter te laten. Bestel dan, als je deze nieuwsbrief zo weg klikt, meteen je taarten via mijn website. Bestellen is alleen mogelijk voor de genoemde periode en kan tot en met maandag 20 februari 2023. Daarna is de webshop het komende half jaar gesloten. Hopelijk weet ik eind van de komende zomer beter hoe mijn reis met Amélie vanuit Enschede verder gaat.

 

Dank je wel dat je mijn klant was en wie weet, tot ooit!


Reactie plaatsen

Reacties

Eline Matthijsse-Lampaert
8 maanden geleden

Beste Amelie
Heb ik je net ontdekt, ga je naar je nieuwe bestemming :-)
Graag zou ik 2 taarten bij je bestellen om op 2 maart op te halen (mijn zoon verjaart 3 maart). Is het mogelijk de taarten glutenvrij, lactosevrij, caseïnevrij en geraffineerde suikervrij te maken? het gaat om de perenchocoladetaart en Amelies appelkus. Ik hoor graag of dat mogelijk is. Beide taarten met een doorsnede van 20 cm. als het kan. Ik hoor graag van je of het mogelijk is.

Amélie
8 maanden geleden

Dag Eline,

Ik heb je zojuist een e-mail gestuurd.

Hartegroet, Amélie