Poedersuiker, maak het zelf!

Wie kent ém niet, de pot poedersuiker die bij je ouders in het keukenkastje staat? Iedereen toch?


Ik koop nooit poedersuiker omdat er naast suiker ook vaak antiklontermiddel of maizena (= maiszetmeel) in zit. Dat zijn voor mij een totaal overbodige toevoegingen in de poedersuiker. In mijn optiek nergens goed voor. Voor degenen die geen maiszetmeel kunnen verdragen niet handig. Ik ben van de pure eerlijke ingrediënten, het geheim van mijn taarten! Ergo: poedersuiker maak ik zelf.


Poedersuiker maak je in een handomdraai zelf. Ik maak altijd kleinere hoeveelheden. Alles wat je nodig hebt is suiker en een koffiemolen of een hakmolentje. Iets met mesjes eraan en wat lekker hard ronddraait als je het aanzet. Daar komt het eigenlijk wel op neer.
Mijn koffiemolen is omgedoopt tot suikermolen. Deze gebruik ik alleen om suiker in te malen. Ik giet de suiker erin, deksel erop, malen maar en 30 seconden later heb ik poedersuiker. Deze poedersuiker bewaar ik in een luchtdicht afgesloten kunststof bakje. Werkt perfect. Mocht je de poedersuiker langer laten staan, en dan praat ik over 3 maanden niet gebruiken, dan kan het zijn dat er wat klontertjes zijn ontstaan. Geen paniek, de poedersuiker in een zeefje scheppen en met een lepeltje door het zeefje roeren. Weg klontertjes en gewoon poedersuiker op je pannenkoek!